fbpx

Kalakutiena su medumi

 

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:
Juodieji pipirai, malti
Kalakutiena, filė, 700 gramų
Medus, tirštas, 100 mililitrų
Cinamonas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
Ciberžolė, 0,5 arbatinio šaukštelio
Gvazdikėliai, 1 vienetas
Druska

Gaminimo eiga:
Kalakutienos filė pabarstome druska ir pipirais.
Medų sumaišome su cinamonu, ciberžolėmis, kapotu gvazdikėliu ir šiuo mišiniu aptepame mėsą.
Tuomet suvyniojame kalakutieną į du sluoksnius folijos ir paliekame 30 min.
Po to kepame orkaitėje, nevartydami, 30-40 min., 210 laipsnių temperatūroje.
Iškepusią mėsą išimame iš orkaitės ir paliekame dar apie pusvalandį, kad pravėstų.
Tada nuimame foliją, mėsą supjaustome griežinėliais.
Iš folijos padažą supilame į padažinę ir teikiame prie mėsos.
Skanaus!

Šaltinis

Komentuok

Your email address will not be published. Required fields are marked *