2017-07-05
29905
0
0
Galingi antioksidantai, esantys šio gardėsio sudėtyje, atitolina rūgimą ir produktų gedimą. Buvo atliktas eksperimentas. Specialistai į jau paruoštą salotų užpilą įdėjo nedidelį kiekį medaus ir padėjo jas į skirtingų temperatūrų vietas. Po 9 mėnesių mokslininkai patikrino, kas įvyko su padažais. Išaiškėjo, kad padažai, į kuriuos buvo įdėta medaus, nė kiek nesugedo, o štai įprastiniai padažai – be medaus – priešingai, tapo nebetinkantys vartoti. Specialistai tikina, kad norint ilgiau išlaikyti salotas šviežias pakanka net labai mažo kiekio medaus.
Amerikiečių dietologai ir medikai tvirtina, kad geriausias užpilas salotoms – medus. “Mes įrodėme, kad medumi gardinant salotas, produktai išlieka ilgiau švieži”, – aiškino specialistai.
Komentuok